Ραβέντι: ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 8 ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ #7

Ραβέντι
2 λεπτά

Το ραβέντι ανήκει στην οικογένεια των Polygonaceae και βρίσκεται στην Κίνα, το Θιβέτ και τη Νότια Ρωσία. Ευμέγεθες φυτό, που αναπτύσσεται σε ποτάμια ψηλά σε βουνά. Οι ρίζες είναι κονδυλώδεις και αναπτύσσουν πλούσιες διακλαδώσεις. Τα φύλλα έχουν σχήμα χεριού (παλαμοειδή) και ο μίσχος του είναι παχύς και σαρκώδης.

Το  βοτανικό του όνομα είναι Rheum Palmatum, Rheum Officinale

Σε διάφορες χώρες το συναντάμε και με τα εξής ονόματα: Turkish Rhubarb Root, Chinese Rhubarb, Rheum, Rhubarb Rhizome ή Root (αγγλικά), Rhabarberwurzel (γερμανικά), Racine de Rhubarbe torque (γαλλικά).

Χρησιμοποιούμενο μέρος του φυτού: Ρίζα

Το ραβέντι βοηθά στην ομαλοποίηση των εντερικών κενώσεων, «καθαρίζει» το ήπαρ και αποτοξινώνει τα έντερα. Ασφαλές και αποτελεσματικό καθαρτικό, παρουσιάζει επίσης αντιφλεγμονώδη, αντισηπτική, αντιοξειδωτική και αντιική δράση. Αυξάνει τη έκκριση σιέλου και των γαστρικών υγρών βελτιώνοντας την πέψη.

Ενεργά συστατικά: Βιταμίνη Α, σύμπλεγμα βιταμινών Β, βιταμίνες C και P, ασβέστιο, στοιχειακό χλώριο, χαλκός, ιώδιο, σίδηρος, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φωσφόρος, ψευδάργυρος, ελεύθερες ανθρακινόνες (μεταξύ άλλων emodin, aloe-emodin, rhein, crisofanol, fiscion), ανθρακινογλυκοσίδες (60-70%), διανθρόνες (στις οποίες οφείλεται το 30-40% του υδροξυανθρακινικού περιεχομένου), ρητίνη, γλυκογαλλίνη, γαλλικό οξύ, κατεχόλες, επικατεχίνες, τανίνες (5-10%), βιοφλαβονοειδή (μεταξύ άλλων rutin), πολυφαινόλες, πηκτίνη, αιθέρια έλαια, άμυλο, οξαλικά πλούσια σε οξυγόνο.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της ρίζας ραβεντίου είναι:

  • ήπιο υπακτικό, διεγείρει τους σπασμούς των εντέρων
  • διεγείρει την έκκριση βλέννας στο παχύ έντερο
  • καθαρίζει το ήπαρ
  • διεγείρει την έκκριση χολής (χολαγωγό)
  • γενικά ενισχυτικό (τονωτικό)
  • ενδυναμώνει το στομάχι
  • αυξάνει την όρεξη
  • στυπτικό
  • αντιβιοτικό
  • αντικαρκινικό
  • καταπολεμά τα εντερικά παράσιτα (ανθελμινθικό)
  • βελτιώνει την πέψη

Οι κύριες εφαρμογές της ρίζας ραβεντιού είναι:

  • δυσκοιλιότητα, εντερικά προβλήματα, φλεγμονή του παχέος εντέρου, δυσεντερία, αίσθηση φουσκώματος
  • μειωμένη όρεξη
  • προβλήματα στο ήπαρ και τη χολή
  • ηπατίτιδα

Παρενέργειες:

Έχει μια δράση δυσκοιλιότητας όταν χρησιμοποιείται σε μικρές δόσεις, αλλά αντίθετα μεγάλες ποσότητες έχουν υπακτικό αποτέλεσμα. Το ραβέντι μπορεί να μετατρέψει το χρώμα των ουρών σε πιο κίτρινο ή ακόμα και σε ελαφρά κόκκινο.

Τοξικότητα:

Τα φύλλα είναι τοξικά και αυτός είναι ο λόγος που δε χρησιμοποιούμε ποτέ το φρέσκο φυτό.

Αντενδείξεις (αυτές αφορούν μόνο το φρέσκο φυτό)

Να μη χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (μπορεί να προκαλέσει εμμηνόρροια). Επίσης δε συνιστάται για αυτούς που υποφέρουν από ποδάγρα ή  αρθρίτιδα, προβλήματα στα νεφρά, καούρες ή όξινες αναγωγές, αιμορροΐδες ή κατά τη διάρκεια του θηλασμού (κάνει το γάλα πικρό). Σε περιπτώσεις εντερικής απόφραξης (ειλεός) η χρήση του ραβεντιού δε συνιστάται. Μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στο ραβέντι.

Παρατηρήσεις

Υπάρχουν τρεις τύποι ραβεντίου, και το τουρκικό ή κινεζικό είναι ένας από αυτούς. Το βότανο αυτό έχει αποδειχθεί ότι παρουσιάζει αντικαρκινική Δραστηριότητα στο Σάρκωμα-37 του συστήματος δοκιμών σε ζώα. Η παρατεταμένη χρήση του Rheum Palmatum μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή της υδατικής και ηλεκτρολυτικής ισορροπίας και σε κίνδυνο έλλειψης καλίου. Για το λόγο αυτό αυτός ο τύπος ραβεντίου συνιστάται μόνο για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Όμως η ποσότητα που χρησιμοποιείται στο βοτανικό μείγμα των Ινδιάνων Ojibwa είναι τόσο μικρή, ειδικά όταν λαμβάνεται στη διαλυτή μορφή της, που ακόμα και μακρόχρονη χρήση δεν πρόκειται να προκαλέσει κανένα πρόβλημα.

Το Flor Essence περιέχει εκχύλισμα οργανικού ραβεντιού

Το ραβέντι είναι ένα από τα 8 βότανα που περιέχει το Flor•Essence®. Το ραβέντι μαζί με την κολλιτσίδα, το λάπαθο, τη φτελιά, το νεροκάρδαμο, το κόκκινο τριφύλλι, το αγιάγκαθο, και το φύκι, σε ακριβείς προκαθορισμένες αναλογίες, ενοποιούνται σε μια εντελώς νέα ουσία, όπου το ένα ενισχύει τα οφέλη του άλλου και δημιουργούν ένα ισχυρό συνεργικό αποτέλεσμα που αποτοξινώνει και τονώνει τον οργανισμό.

Μόλις το δοκιμάσετε και δείτε τα αποτελέσματα, το Flor•Essence®  θα σας γίνει δεύτερη φύση!

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share