Τα φλαβονοειδή (OPCs), έχουν καθοριστικό ρόλο στην καλή υγεία!

φλαβονοειδή OPCs
3 λεπτά

Μια πολύτιμη ομάδα φυσικών ουσιών που ονομάζονται φλαβονοειδή, βρίσκεται στα κουκούτσια των σταφυλιών (τα OPCs), τα μύρτιλλα (μούρα) και τα cranberries. Είναι γνωστά σαν ανθοκυανίνες και αποτελούν πολύ ισχυρούς θεραπευτικούς παράγοντες. Έχουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στην πρόληψη καρδιοπαθειών, μεγαλύτερη και από την ασπιρίνη, χωρίς να έχουν τις παρενέργειές της. Είναι φυσικά «φάρμακα» για τη βελτίωση του κυκλοφορικού, την ενδυνάμωση των τοιχωμάτων των αγγείων, των φλεβών και της καρδιάς, ακόμα και για διαβητικούς. Μειώνουν την ευθραυστότητα και τη διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων, εμποδίζουν την αιμορραγία των αγγείων (ευρυαγγείες), την κατακράτηση υγρών αλλά και την εναπόθεση αθηρωματικής πλάκας κατά μήκος των αρτηριών/αγγείων. Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι τα φλαβονοειδή (OPCs) από τους σπόρους σταφυλιού που ονομάζονται ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες είναι εξαιρετικά για τη φλεβική ανεπάρκεια που προκαλεί οίδημα, πόνο, πρήξιμο, κόπωση, κνησμό και κράμπες.

Φλαβονοειδή τα αντιοξειδωτικά

Τα φλαβονοειδή OPCs αποδεικνύονται πολύ πιο αποτελεσματικά ενάντια σε μεγαλύτερο φάσμα ελεύθερων ριζών, απ’ όσο οι γνωστές αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και E. Οι προανθοκυανιδίνες στο εκχύλισμα των σπόρων σταφυλιού έχουν διπλά ευεργετική δράση καθώς προστατεύουν από την οξείδωση τόσο από τις λιποδιαλυτές όσο και τις υδατοδιαλυτές ελεύθερες ρίζες, ενώ η βιταμίνη C δρα μόνο στις υδατοδιαλυτές και η βιταμίνη Ε μόνο στις λιποδιαλυτές.

Φλαβονοειδή αντιικά, αντικαρκινογενετικά, αντιφλεγμονώδη

Τα φλαβονοειδή δεν είναι μόνον ισχυρά αντιοξειδωτικά: είναι επίσης αντιικά και αντικαρκινογενετικά – χωρίς να βλάπτουν υγιή κύτταρα. Καθώς το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού είναι ένα από τα ισχυρότερα φλαβονοειδή, αποτελεί ένα πολύτιμο στήριγμα για το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ιώσεων και νεοπλασμάτων, διατηρώντας το ανοσοποιητικό δυνατό.

Εκτός από ισχυρό αντιοξειδωτικό, το εκχύλισμα των σπόρων σταφυλιού είναι επίσης αντιφλεγμονώδες. Επιπρόσθετα, η εξαιρετική ιδιότητα των προανθοκυανιδινών να ενισχύουν το κολλαγόνο και να προλαμβάνουν την αποδόμησή του τις καθιστούν πολύτιμο βοήθημα για την οστεοαρθρίτιδα και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Επίσης οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους είναι σημαντικές για αλλεργικές και άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις.

Η δυνατότητα του εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και να σταματά τη καταστροφή του κολλαγόνου είναι ανεκτίμητη σε πολλές καταστάσεις υγείας. Άλλωστε, το κολλαγόνο διατηρεί την ακεραιότητα του δέρματος, των αιμοφόρων αγγείων, των τενόντων, των συνδέσμων, των χόνδρων και των συνδετικών ιστών. Και οι ελεύθερες ρίζες σχετίζονται πια με όλες τις παθήσεις: από καρκίνο και καρδιακή νόσο μέχρι το AIDS, την αρθρίτιδα, τη νόσο Alzheimer και τη γήρανση. Το εκχύλισμα των σπόρων σταφυλιού και των μύρτιλλων χρησιμοποιείται για όλες αυτές τις καταστάσεις σαν πολύτιμο βοήθημα. Αλλά εάν μπορούμε να εντοπίσουμε κάποια ξεχωριστά πεδία ιδιαίτερης δράσης του, αυτά είναι τα αγγεία και τα μάτια.

Έχει αποδειχτεί ότι το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού και των μύρτιλλων βοηθά στη μυωπία, ελαττώνει την ευαισθησία στο έντονο φως, βελτιώνει τη νυχτερινή όραση και μειώνει το οπτικό στρες και την οπτική κόπωση στους ανθρώπους που περνούν πολύ χρόνο κοιτώντας οθόνες υπολογιστών, τηλεοράσεων κλπ. Στα σοβαρότερα προβλήματα όρασης, βοηθά στην αντιμετώπιση του εκφυλισμού της ωχρής κηλίδας και της διαβητικής ρετινοπάθειας.

Όσον αφορά τις ανθοκυανίδες ιδιαίτερα των cranberries αλλά και των μύρτιλλων είναι φυσικά αντιβιοτικά απέναντι στο Ε.coli, καθώς εμποδίζουν την προσκόλλησή του στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης και των οργάνων του ουροποιητικού γενικότερα.

Παρέχουν φυσική προστασία από τη φθορά που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία (UV). Επίσης μπορεί να προστεθεί στην καθημερινή αγωγή της θεραπείας αθλητικών και χειρουργικών τραυμάτων.

Είναι εξαιρετικά ασφαλή. Δεν υπάρχουν παρενέργειες ή αντενδείξεις. Δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αν και μια θετική ένδειξη (σύμφωνα με σχετικές έρευνες) είναι ότι φαίνεται να προστατεύουν το ήπαρ και τους νεφρούς από τη βλάβη που προκαλεί η ακεταμινοφένη.

Η αντιοξειδωτική φόρμουλα του Beyond Grape Seed

Το Beyond Grape Seed είναι μια ολοκληρωμένη Φόρμουλα που περιέχει 50 mg αυθεντικά Masquelier’s™ OPCs (Ολιγομερείς Προανθοκυανιδίνες από σπόρουςσταφυλιού), 290 mg cranberries και10mg μύρτιλλα για πρόσθετα φλαβονοειδή και παρέχει μια πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία.

Τα ΟPCs:

Διατηρούν την υγεία και την ελαστικότητα των αγγείων

Εμποδίζουν τη δημιουργία ρωγμών στα αγγεία, αποτρέποντας έτσι την εναπόθεση χοληστερίνης και το σχηματισμό πλάκας

Δρουν ευεργετικά στις ευρυαγγείες και ανακουφίζουν από οιδήματα και πόνους

Συμβάλλουν στην καλή υγεία του καρδιακού μυ

Προστατεύουν το κολλαγόνο σε επιδερμίδα, αγγεία, ούλα, τένοντες, χόνδρους, ιστούς, συνδέσμους

Ανακουφίζουν από αλλεργίες μπλοκάροντας την ισταμίνη

Προστατεύουν το δέρμα και τα μάτια από τις υπεριώδεις ακτίνες UV

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share