Έχετε ανάγκη Συνένζυμου Q10;

Ubiquinol Ουμπικινόλη Inno-Q-Nol Q10

Παίρνετε στατίνες για τη χοληστερόλη; Τότε έχετε ανάγκη Συνένζυμου Q10!

Το γνωρίζετε αυτό; Οι στατίνες μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα του Συνενζύμου Q10 στον οργανισμό σας έως και 50%, με άμεσα ορατά αποτελέσματα την κόπωση και τη μυϊκή αδυναμία. Μόνο το σωστό συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των επιπέδων αυτού του αντιοξειδωτικού που παράγει ενέργεια.

Με την πρόσφατη κοινοποίηση ​​των αναθεωρημένων κατευθυντήριων γραμμών για τη θεραπεία με στατίνες από το American Heart Association και το American College of Cardiology, διατυπώνεται η εκτίμηση ότι οι συνταγές γι’ αυτά τα φάρμακα που μειώνουν τη χοληστερόλη, θα υπερδιπλασιαστούν στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον περιορισμό από καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια (1).

Αλλά, τέτοιες δραστικές αλλαγές στο ρυθμό με τον οποίο οι καρδιολόγοι συνταγογραφούν αυτά τα φάρμακα μπορεί να επιφέρουν απρόβλεπτες συνέπειες στην υγεία λόγω χαμηλών επιπέδων συνενζύμου Q10 σε ευρεία κλίμακα. Σε μια ενδεικτική μελέτη, η θεραπεία με στατίνες μείωσε τα επίπεδα του CoQ10 στον ορό του αίματος κατά μέσον όρο 49% μετά από μόλις 30 ημέρες λήψης τους (2).

Ο μηχανισμός παραγωγής χοληστερόλης συμπίπτει με αυτόν του Συνενζύμου Q10

Το πρόβλημα προκύπτει από το βιοχημικό μηχανισμό μέσω του οποίου λειτουργούν οι στατίνες. Σαφώς αποτελεσματικά, αυτά τα φάρμακα μειώνουν τη χοληστερόλη αναστέλλοντας τη δράση του ένζυμου HMG-CoA αναγωγάση που εμπλέκεται στη σύνθεση της χοληστερόλης. Ωστόσο, επειδή το ίδιο ένζυμο συμμετέχει επίσης στην παραγωγή του CoQ10, η αναστολή της δράσης του μειώνει ταυτόχρονα και το CoQ10.

Τα χαμηλά επίπεδα CoQ10 στον οργανισμό μας, φυσιολογική συνέπεια της γήρανσης, σε συνδυασμό με τη θεραπεία με στατίνες, συνδέονται με μια σειρά από συνέπειες για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων της χρόνιας κόπωσης, της μυϊκής αδυναμίας, της έλλειψης ενδιαφέροντος γι’ άσκηση κι άλλα. Αυτές οι συνέπειες, όπως δείχνει η έρευνα, μπορεί να αποφευχθούν μέσω συμπληρωμάτων με Q10. Μόνο πρόσφατα, μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη διαπίστωσε ότι η συμπλήρωση με CoQ10 (300 mg / ημέρα) ήταν αποτελεσματική στην ενίσχυση της αντιοξειδωτικής διαδικασίας (συμπεριλαμβανομένης της επάρκειας σε βιταμίνη Ε) σε ασθενείς υπό θεραπεία με στατίνη (3).

Ποια μορφή συμπληρώματος Συνενζύμου Q10 είναι αποτελεσματική

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα συμπληρώματα CoQ10  αποτελεσματικά στην αύξηση των επιπέδων CoQ10 στο αίμα. Στα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα συμπληρώματα, στην πραγματικότητα μόνο περίπου το 1% του CoQ10 απορροφάται  από τον οργανισμό. Ο οργανισμός για να αξιοποιήσει το CoQ10 (Ουμπικινόνη) πρέπει να το μετατρέψει ενδογενώς στην ανηγμένη του μορφή QH (Ουμπικινόλη). Αν συνυπολογίσουμε ότι, μετά από την ηλικία των 40 ετών, η ικανότητα της ενδογενούς παραγωγής του Q10 καθώς και η ικανότητα μετατροπής του σε Oυμπικινόλη μειώνεται δραματικά, τότε η ανάγκη της συμπλήρωσης με Ουμπικινόλη είναι επιτακτική. Η Ουμπικινόλη είναι έως 8 φορές πιο βιοδιαθέσιμη σε σχέση με το Q10.

Το Inno-Q-nol είναι το πιο ολοκληρωμένο συμπλήρωμα συνενζύμου Q10. Η μια κάψουλα περιέχει 100mg που ισοδυναμεί ισοδυναμεί με 300-800 mg CoQ10 και καλύπτει τις ολοένα και αυξανόμενες σύμφωνα με τις πρόσφατες μελέτες ανάγκες του οργανισμού!

Η άσκηση και μια ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί για την υποστήριξη της υγείας της καρδιάς. Επιπλέον για όσους λαμβάνουν στατίνη, ένα αποτελεσματικό, ποιοτικό συμπλήρωμα Συνενζύμου Q10 είναι απαραίτητο για να διατηρείται σε κανονικά επίπεδα μέσα στον οργανισμό, ώστε να παρέχει βελτιωμένη αντιοξειδωτική προστασία και υψηλότερα επίπεδα ενέργειας.

Βιβλιογραφικές Αναφορές

1.      Stone NJ, Robinson J, Lichtenstein AH, et al. 2013 ACC/AHA Guideline on the Treatment of Blood Cholesterol to Reduce Atherosclerotic Cardiovascular Risk in Adults. Journal of the American College of Cardiology. 2013; doi: 10.1016/j.jacc.2013.11.002.

2.      Rundek T, Naini A, Sacco R, Coates K, DiMauro S. Atorvastatin decreases the coenzyme Q10 level in the blood of patients at risk for cardiovascular disease and stroke. Arch Neurol. 2004;61(6):889-892. doi: 10.1001/archneur.61.6.88.

3.      Lee B, Tseng Y, Yen C, Lin P. Effects of coenzyme Q10 supplementation (300 mg/day) on antioxidation and anti-inflammation in coronary artery disease patients during statins therapy: a randomized, placebo-controlled trial. Nutr J. 2013; doi: 10.1186/1475-2891-12-142.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

Share