Αρχίζει το σχολείο! Τι καύσιμα χρειάζεται ο εγκέφαλος;

καύσιμα για το σχολείο
2,5 λεπτά

Οι κορυφαίοι ερευνητές στο χώρο της διατροφής επιβεβαιώνουν ολοένα και περισσότερο τη σημασία που έχει η υγιεινή διατροφή στους οργανισμούς των παιδιών που αναπτύσσονται. Τόσο μάλιστα ώστε να διατυπώσουν πως μια υγιεινή διατροφή καθώς και τα σωστά συμπληρώματα όπως το Udo’s Oil 3.6.9 και το Kid’s Probiotic μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση ενός δυνατού εγκεφάλου και ενός ισχυρότερου ανοσοποιητικού συστήματος. Δυστυχώς, τα συχνότερα κρυολογήματα, το άγχος και η χαμηλή ενέργεια είναι κοινά συμπτώματα στα παιδιά σχολικής ηλικίας. Συχνά, ξεχνάμε πόσο αγχωτικό μπορεί να είναι το σχολείο για τα περισσότερα παιδιά… Όμως όπως γνωρίζουμε ένας οργανισμός που βιώνει άγχος χρειάζεται επιπλέον θρεπτικά συστατικά και συγκεκριμένα καύσιμα για να ανταπεξέλθει σε ότι απαιτεί το σχολείο του. Επίσης, τα παιδιά όσο αναπτύσσονται έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε βασικά θρεπτικά συστατικά για να διατηρήσουν το σώμα και το ανοσοποιητικό τους σύστημα ισχυρό.

Η καλή διατροφή μπορεί να προσφέρει στα παιδιά σχολικής ηλικίας τη βοήθεια που χρειάζονται για να νιώσουν άνεση στην τάξη, την ώρα των μαθηματικών, να απολαύσουν ένα καλό βιβλίο και να έχουν την ενέργεια να παίξουν μετά το σχολείο.

Ενδεικτικό διατροφολόγιο

Πρωινό γεύμα

Αυτό είναι ένα γεύμα που μπορεί να φτιάξει ή να «χαλάσει» την ημέρα του παιδιού σας καθώς ένα καλό πρωινό θα τροφοδοτήσει την ενέργεια και το μυαλό του παιδιού σας, ενώ αντίθετα, ένα πρωινό με πολλούς υδατάνθρακες / ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα ενέργειας και αλλαγές της διάθεσής του, όλη την ημέρα. Ξεκινήστε τη μέρα του παιδιού σας με ένα υγιεινό πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες.

Ένα καλό πρωινό πρέπει να περιλαμβάνει μια καλή πηγή πρωτεϊνών, δημητριακά ολικής αλέσεως και να είναι ισορροπημένο διατροφικά. Μερικά παραδείγματα εξαιρετικού πρωινού περιλαμβάνουν: ένα αυγό ποσέ με ψωμί δημητριακών από σπόρους που έχουν βλαστήσει, γιαούρτι ζωντανό με 5% λιπαρά με σπιτική granola ή βρώμη με διάφορους σπόρους, Udo’s Oil 3.6.9 και μούρα.

Απογευματινό σνακ

Τα παιδιά που μεγαλώνουν χρειάζονται περισσότερα από 3 γεύματα την ημέρα και απαραίτητα ένα απογευματινό σνακ. Οι απογευματινές ώρες είναι ένα πολύ καλό χρονικό σημείο για να τους δώσετε μια έξτρα μερίδα φρούτων ή λαχανικών που αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών και μετάλλων και βοηθούν στην υποστήριξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει το σώμα να καταπολεμήσει τα κρυολογήματα και τις μολύνσεις. Τα πορτοκάλια, οι φράουλες και οι πιπεριές είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C. Αντίθετα, ένα ζαχαρωτό σνακ μετά το σχολείο μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στον ύπνο, να εξασθενήσει το ανοσοποιητικό του σύστημα και να κάνει το παιδί σας πιο επιρρεπές στο κρυολόγημα.

Τα κατάλληλα Συμπληρώματα για παιδιά – για να τροφοδοτήσουν τον εγκέφαλό τους και να υποστηρίξουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα

Υγιή λίπη – Ο εγκέφαλος του παιδιού σας είναι κατά 60% λίπος. Σύγχρονες έρευνες έχουν δείξει ότι τα υγιή λίπη, ειδικά τα ωμέγα-3, είναι καθοριστικά για τη συγκέντρωση και την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Προσθέστε λοιπόν 1 – 2 κουταλιές της σούπας  Udo΄s Oil 3-6-9 Blend στο πρωινό τους.

Προβιοτικά – Τα καλά βακτήρια του εντέρου εξισορροπούν το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορούν να συμβάλουν στην εξισορρόπηση της διάθεσής μας. Προσθέτοντας καλά βακτήρια κάθε μέρα στον οργανισμό του παιδιού σας βοηθάτε στην καθιέρωση μιας υγιούς ισορροπίας των βακτηρίων του εντέρου. Το προβιοτικό Kid’s Probiotic είναι ένα εξαιρετικό μείγμα από καλλιέργειες ειδικά επιλεγμένες για την παιδική χλωρίδα, με τις  κάψουλες να μπορούν να ανοιχτούν για να προστεθούν στο φαγητό τους εάν αυτό χρειαστεί.

Σίδηρος – Μια θρεπτική ουσία που συχνά παραβλέπεται. Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά και το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού. Μια χαμηλή πρόσληψη τροφών πλούσιων σε σίδηρο, όπως τα φυλλώδη χόρτα και τα φασόλια, μαζί με υψηλή πρόσληψη αγελαδινού γάλακτος μπορεί να συμβάλλει σε ανεπάρκεια σιδήρου.

Αν ανησυχείτε ότι η διατροφή ή τα συμπληρώματα του παιδιού σας μπορεί να χρειαστούν κάποια εξισορρόπηση, περάστε λίγο χρόνο παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά αντιδρούν στις διαφορετικές επιλογές τροφίμων. Παρατηρήστε ποια γεύματα διατηρούν την ενέργειά τους σταθερή, τη διάθεση ισορροπημένη και το σώμα ισχυρό. Δώστε συμπληρώματα τουλάχιστον 1 μήνα πριν ψάξετε για τυχόν αλλαγές.

Lisa Kilgour is a Registered Holistic Nutritionist (RHN), Founder of LisaKilgour.com, and a faculty member at the Canadian School of Natural Nutrition.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share