Προβιοτικά και πεπτικά ένζυμα: ομοιότητες και διαφορές

Προβιοτικά και πεπτικά ένζυμα: ομοιότητες και διαφορές
1.5 λεπτό

Τα πεπτικά ένζυμα και τα προβιοτικά είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Οι ομοιότητές τους πολλές φορές μας κάνουν να τα συγχέουμε, όμως παρά την κοινή συνεισφορά τους στο έντερο και την πεπτική υγεία, έχουν σημαντικές διαφορές που αξίζει να γνωρίζουμε. Διαβάστε αναλυτικά τις ομοιότητες και τις διαφορές τους παρακάτω:

Ομοιότητες:

  • Και τα δύο καταστρέφονται από τη θερμότητα: Εάν αδειάσετε μια κάψουλα ενζύμων ή προβιοτικών σε τρόφιμα, βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία τους είναι χλιαρή και όχι καυτή!
  • Και τα δύο λειτουργούν εντός του πεπτικού συστήματος.
  • Και τα δύο βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου, αλλά με διαφορετικούς τρόπους.
  • Και τα δύο υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Διαφορές:

  • Τα ένζυμα είναι ενεργά αλλά μη ζωντανά μόρια. Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί οργανισμοί / βακτήρια.
  • Τα ένζυμα διασπούν τα τρόφιμα σε απορροφήσιμα θρεπτικά συστατικά. Τα προσαρμοσμένα στο ανθρώπινο σώμα προβιοτικά ζουν στο έντερο έως και για δύο εβδομάδες. Εκεί τρώνε, πολλαπλασιάζονται και καταπολεμούν άλλα μικρόβια.
  • Τα ένζυμα προέρχονται από ωμά τρόφιμα, την ενδογενή παραγωγή του οργανισμού και συμπληρώματα. Τα προβιοτικά δε μπορούν να παραχθούν από τον οργανισμό. Προέρχονται μόνο από ωμές τροφές, επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον ή συμπληρώματα.
  • Τα μόρια των ενζύμων είναι πολύ μικρότερα σε μέγεθος από τα προβιοτικά κύτταρα: μια κάψουλα ίδιου μεγέθους χωράει 100 εκατομμύρια φορές περισσότερα ένζυμα από ότι προβιοτικά. Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα ένζυμα είναι τόσο αποτελεσματικά.
  • Τα ένζυμα δεν απαιτούν ψύξη. Τα προβιοτικά απαιτούν.

Συμπέρασμα:

Τα ένζυμα διασπούν τα τρόφιμα σε μικρότερα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο οργανισμός. Τα προβιοτικά προστατεύουν τον πεπτικό σωλήνα. Ένας μειωμένος αριθμός προβιοτικών στο έντερο, σε συνδυασμό με τροφές που έχουν υποστεί ατελή πέψη, επιβαρύνουν τον οργανισμό, ο οποίος πρέπει στη συνέχεια να εργαστεί σκληρότερα. Κατανοώντας τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους δουλεύουν τα πεπτικά ένζυμα και τα προβιοτικά, μας δίνει πολύ περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την πεπτική υγεία. Αν θέλετε το καλύτερο για την υγεία, και οι δύο αυτές λειτουργίες χρειάζονται υποστήριξη.

Η Medmelon σας προτείνει τo Ultimate Digestive Enzyme με 7 ενεργά ένζυμα μεγάλης δραστικότητας που διασπούν λίπη, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ίνες και λακτόζη και το Super Adult Microbiota με εγγυημένα 17 δισεκατομμύρια ζωντανά φιλικά βακτήρια ανά κάψουλα, που αποικίζουν τις βλεννογόνους και ανήκουν στην σειρά Udo’s Choice.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share