Τα τρία στάδια του στρες

τρία στάδια του στρες
1 λεπτό

Για να το αντιμετωπίσουμε, πρέπει πρώτα να το κατανοήσουμε. Τι είναι λοιπόν το στρες και πια είναι τα τρία στάδια του στρες;

Το Stress είναι η φυσιολογική απάντηση του οργανισμού σε διαταραχές όπως ζέστη / κρύο, περιβαλλοντικές τοξίνες / δηλητήρια, έντονες συναισθηματικές καταστάσεις κλπ. Εκφράζεται μέσω της λειτουργίας του υποθάλαμου, της υπόφυσης και των ορμονών των επινεφριδίων (ο άξονας HPA).

Γενικό Σύνδρομο Προσαρμογής

Ο Αυστρο-Ούγγρος ενδοκρινολόγος Hans Selye έκανε πρωτοποριακή έρευνα στο πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά. Ανέπτυξε μια θεωρία για την αντίδραση στο στρες που ονομάζεται Γενικό Σύνδρομο Προσαρμογής (GAS). Αυτό περιλαμβάνει τρία στάδια: 1) την αντίδραση συναγερμού (φυγή ή ανταπόκριση φυγής), 2) το επίπεδο αντίστασης /ανάκτησης και 3) το στάδιο εξάντλησης που συμβαίνει όταν το δεύτερο βήμα είναι ανεπιτυχές και καταρρέει.

  1. Η αρχική αντίδραση συναγερμού περιλαμβάνει αυξημένο καρδιακό ρυθμό/αρτηριακή πίεση κι απελευθέρωση γλυκόζης στο αίμα.
  2. Η αντίσταση/ανάκτηση εμπλέκει ορμόνες που μειώνουν τη φλεγμονή, αυξημένη γλυκόζη, λιπαρά οξέα και αμινοξέα που διατίθενται για “επισκευή” και ενέργεια.
  3. Το στάδιο της εξάντλησης εμφανίζεται όταν το σώμα εξαντληθεί από την αντιμετώπιση του στρες και δε μπορεί να διατηρήσει τη φάση αντίστασης/ανάκτησης.

Συμπτώματα

Το άγχος επηρεάζει αρνητικά τη σχέση ευεξίας/παθογένειας γιατί εξαντλεί τον οργανισμό από θρεπτικά συστατικά και αναστέλλει τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.

  • Γαστρίτιδα
  • ελκώδης κολίτιδα
  • σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
  • υψηλή αρτηριακή πίεση
  • άσθμα
  • ρευματοειδής αρθρίτιδα
  • ημικρανίες
  • φοβίες
  • κατάθλιψη

Λύση:

Προτείνουμε την οργανική φόρμουλα του Stressveda, με  την πατενταρισμένη μορφή του βοτάνου KSM66 Ashwagandha και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και A,C,D,E, K που ανακουφίζει από την πνευματική κόπωση, το αίσθημα αδυναμίας και τη νευρικότητα, ενώ βοηθά στην πέψη.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share