Το όμορφο δέρμα προέρχεται από μέσα μας!

δέρμα ωμέγα λιπαρά
1.5 λεπτό

Το δέρμα μας είναι μια αντανάκλαση του τι τρώμε κι ένας από τους πιο παραμελημένους τομείς της διατροφής μας – τα Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα – μπορεί να επηρεάσει τη φυσική εμφάνιση και την αίσθηση της επιδερμίδας μας. Ο Udo Erasmus δηλώνει: “Η έλλειψη των απαραίτητων λιπαρών οξέων αποτελεί την πιο παραμελημένη πτυχή ενός προγράμματος διατροφής για υγιή, λαμπερή επιδερμίδα”.

Μάλλον θα έχετε ακούσει για τα Ωμέγα 3 και 6. Είναι τα  Λιπαρά οξέα που λείπουν σε μεγάλο βαθμό από τη δυτική διατροφή μας. Χωρίς αυτά μπορούμε να γίνουμε επιρρεπής σε:
• Ξηρό δέρμα
• Πιτυρίδα
• Φλεγμονώδεις καταστάσεις του δέρματος
• Ηλιακό έγκαυμα
• Σκασμένες φτέρνες
• Ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τα ουσιαστικά λιπαρά οξέα και τα κύτταρα του δέρματος

Το νεανικό δέρμα είναι γεμάτο από φουσκωμένα, γεμάτα νερό κύτταρα. Η ικανότητα ενός κυττάρου του δέρματος να συγκρατήσει νερό μειώνεται με την ηλικία. Ένα υγιές δερματικό κύτταρο έχει μια υγιή μεμβράνη, η οποία κρατά τα «καλά» πράγματα μέσα, όπως το νερό και θρεπτικά συστατικά, κι επιτρέπει τα απόβλητα να περνούν έξω. Είναι δουλειά των λιπαρών οξέων να διατηρούν υγιές το κύτταρο και τη λειτουργικότητα της μεμβράνης του. Όταν δεν παίρνουμε αρκετά απαραίτητα λιπαρά οξέα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα ασταθείς μεμβράνες που δεν μπορούν να κρατήσουν το ανοδικό σχήμα τους, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούν σε «γερασμένο» δέρμα.

Η ακεραιότητα των κυττάρων καθορίζεται επίσης από το είδος του λίπους που τρώμε. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι δίαιτες που περιέχουν μεγάλες ποσότητες κορεσμένων ή υδρογονωμένων λιπαρών παράγουν κυτταρικές μεμβράνες που είναι σκληρές και στερούνται ρευστότητα ενώ δίαιτες πλούσιες σε Ωμέγα 3 και 6 λιπαρά παράγουν κυτταρικές μεμβράνες με υψηλό βαθμό ρευστότητας, επιτρέποντας την μεμβράνη να λειτουργήσει στο μέγιστο.

Για την πλήρη φυσική ομορφιά του δέρματός μας, η λάμψη πρέπει να προέρχεται μέσα από τα κύτταρα του δέρματος μας, τα οποία χρειάζονται πρωτεΐνη, νερό, βιταμίνες, μέταλλα και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Ωστόσο, με τη σύγχρονη διατροφή, πλούσια σε επεξεργασμένες τροφές και υδατάνθρακες και χαμηλή σε λιπαρά, στερούμαστε τα Ωμέγα 3 και 6 που χρειαζόμαστε.

Το έργο των λιπαρών οξέων γίνεται ουσιαστικά με τρεις τρόπους:

1. Επιτρέπουν στα κύτταρα να συγκρατούν το νερό, ουσιαστικά ενυδατώνουν την επιδερμίδα από το εσωτερικό.
2. Τα Ωμέγα 6 βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας του οργανισμού, που αυτό με τη σειρά του βοηθά στην εμφάνιση και την αίσθηση της επιδερμίδας.
3. Τα Ωμέγα-3 είναι αντιφλεγμονώδη, έτσι βοηθούν στη μείωση των φλεγμονωδών καταστάσεων του δέρματος

Το Udo’s Oil Blend 3.6.9 παρέχει στα κύτταρα της επιδερμίδας μας τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που χρειάζονται έτσι ώστε το δέρμα να μπορεί να φαίνεται και να αισθάνεται στα καλύτερα του.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share