Κολλιτσίδα: ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 8 ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ #1

κολλιτσίδα
2 λεπτά

Η κολλιτσίδα είναι γνωστή και ως arctium lappa ή πλατανομαντηλίδα ή αρκουδοβότανο. Το όνομά της arctium προέρχεται από την ελληνική λέξη “άρκτος” δηλαδή αρκούδα.

Η κολλιτσίδα είναι εγγενές φυτό της Ευρώπης και της Βόρειας Ασίας, όμως πλέον είναι ευρέως διαδεδομένη στα περισσότερα μέρη του πλανήτη μας, όπου μεγαλώνει είτε ως ζιζάνιο είτε ως καλλιεργήσιμο λαχανικό.

Η κολλιτσίδα είναι ένα ισχυρότατο αντικαρκινικό, διουρητικό και αποτοξινωτικό βότανο και θεωρείται ως ένα από τα 8 ισχυρότερα βότανα στον κόσμο.

Βοηθά στην αποτοξίνωση και τον καθαρισμό του αίματος, είναι ένα από τα ισχυρότερα διουρητικά βότανα το οποίο βοηθά στην αποβολή των άχρηστων συσσωρευμένων υλικών του οργανισμού κι ένα από τα ισχυρότερα εφιδρωτικά βότανα. Η κολλιτσίδα είναι το βότανο που αυξάνει την έκκριση χολής ώστε να αφομοιωθούν καλύτερα τα λιπαρά τρόφιμα. Έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες σε μια σειρά από παθήσεις και έχει μια μακρά ιστορία μέσα στο διάβα των αιώνων ενώ κατέχει τη φήμη ενός από τα θρεπτικότερα και ισχυρότερα τονωτικά βότανα του ήπατος, μαζί με το γαϊδουράγκαθο.

Τι περιέχει η κολλιτσίδα

Η κολλιτσίδα περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, φυτικές στερόλες, ινουλίνη, φλαβονοειδή (και quercetin), λιγνάνες, τανίνες, αιθέρια έλαια, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, αντιφλεγμονώδες και ανοσοδιεγερτικό, μπορεί να μειώσει τις μεταλλαγές των κυττάρων καθαρίζοντας και ενισχύοντάς τα. Αντιβακτηριακό, αντιμυκητιακό και αντιικό αυξάνει τις λεμφικές εκκρίσεις.

Συγκεντρωτικά η κολλιτσίδα χρησιμοποιείται:

Στα εντερικά φουσκώματα, την κολίτιδα, τη δυσκοιλιότητα, τη ναυτία, την παχυσαρκία, την κυτταρίτιδα, τη δυσπεψία, τους πονοκεφάλους, τη διάρροια, τις αιμορροΐδες, τα αρθριτικά, τους ρευματισμούς και τις ισχιαλγίες -μειώνοντας το πρήξιμο γύρω από τις αρθρώσεις-, τη θυλακίτιδα, το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, τη λιθίαση της χολής, τη λιθίαση των νεφρών, τις λοιμώξεις του ουροποιητικού και τις παθήσεις του στομάχου.

Σαν ένα από ισχυρότερα διουρητικά βότανα χρησιμοποιείται σε μια σειρά από παθήσεις που σχετίζονται με την κατακράτηση των υγρών του οργανισμού όπως στην ουρική αρθρίτιδα.

Επίσης χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα καθώς έχει ισχυρές αντιδιαβητικές ιδιότητες, για τη μείωση της χοληστερίνης, για τα οιδήματα του οργανισμού.

Σαν άριστο αποχρεμπτικό βότανο χρησιμοποιείται για την οξεία ή χρόνια βρογχίτιδα και άλλες παθήσεις των πνευμόνων, στα κρυολογήματα, στη γρίπη, στην ιγμορίτιδα, σε ασθένειες του στόματος και του λαιμού.

Σαν άριστο αντισηπτικό βότανο σταματά τις μολύνσεις σταματώντας τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων

Έχει ισχυρή θεραπευτική δράση στις δερματολογικές παθήσεις όπως ακμή, πυώδη εξανθήματα, ψωρίαση, απόστημα, έρπης, μικροβιακό έκζεμα, τσιμπήματα των εντόμων, φαγούρα, λειχήνες, δοθιήνωση – καλόγεροι, εγκαύματα.

Στην ανάπτυξη και τόνωση των μαλλιών, στην τριχόπτωση, στην πιτυρίδα, στη σμηγματόρροια, στη μυκητίαση.

Αλλά και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις όπως ο καρκίνος.

Η κολλιτσίδα θεωρείται ισχυρότατο αντικαρκινικό καθώς βοηθά στην επουλωτική διαδικασία σε όλες τις περιπτώσεις. Η κολλιτσίδα είναι ένα από τα σπουδαιότερα αποτοξινωτικά βότανα και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καταστάσεων που προκαλούνται από «υπερφόρτωση» τοξινών.

Το Flor Essence περιέχει εκχύλισμα οργανικής ρίζας κολλιτσίδας

Η κολλιτσίδα είναι ένα από τα 8 βότανα που περιέχει το Flor Essence. Η κολλιτσίδα μαζί με το λάπαθο, τη φτελιά, το νεροκάρδαμο, το κόκκινο τριφύλλι, το αγιάγκαθο, το φύκι και το ραβέντι, σε ακριβείς προκαθορισμένες αναλογίες, ενοποιούνται σε μια εντελώς νέα ουσία, όπου το ένα ενισχύει τα οφέλη του άλλου και δημιουργούν ένα ισχυρό συνεργικό αποτέλεσμα που αποτοξινώνει και τονώνει τον οργανισμό.

Μόλις το δοκιμάσετε και δείτε τα αποτελέσματα, το Flor•Essence®  θα σας γίνει δεύτερη φύση!

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

πηγή:http://botanologia.blogspot.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share