Έλαιο καρύδας: Ένα από τα συστατικά του Udo’s Oil™ 3•6•9 Blend της Flora.

Έλαιο καρύδας
2 λεπτά

Πιστοποιημένο βιολογικό έλαιο καρύδας, προϊόν ψυχρής πίεσης

Επιστημονική ονομασία: Cocos nucifera L., [Fam. Palmaceae]

Παραδοσιακά το έλαιο καρύδας χρησιμοποιείται σε:

– AIDS
– Δερματίτιδα
– Ξηρά μαλλιά
– Ξηρό δέρμα
– Έκζεμα
– HIV λοιμώξεις
– Φαγούρα στο δέρμα
– Ενυδάτωση
– Ψωρίαση
– Προβλήματα του δέρματος
– Αθλητική Διατροφή
– Ιογενείς Λοιμώξεις
– Απώλεια βάρους
– Ρυτίδες

– ως Αντισηπτικό
– ως Αντιμικροβιακό
– ως Αντιιικό

Επισκόπηση:

Το λάδι καρύδας, Cocos nucifera L., [Fam. Palmaceae], είναι ένα εδώδιμο λάδι που έχει καταναλωθεί σε τροπικά μέρη για χιλιάδες χρόνια. Μελέτες που έχουν γίνει σε πληθυσμούς με διατροφή πλούσια σε τροφές καρύδας δείχνουν ότι οι πληθυσμοί αυτοί έχουν γενικά καλή υγεία και δεν έχουν πολλές από τις σύγχρονες ασθένειες του δυτικού κόσμου. Το λάδι καρύδας χρησιμοποιούταν κάποτε  στις δυτικές χώρες, όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία των κορεσμένων ζωικών λιπών οδήγησε πολλούς ανθρώπους στην εγκατάλειψη της χρήσης του ελαίου καρύδας. Το εξαιρετικά παρθένο λάδι καρύδας, ωστόσο, άρχισε πάλι να ξαναχρησιμοποιείται ευρέως καθώς νεότερες μελέτες έδειξαν ότι αυτό το λίπος είναι ασφαλές για χρήση ως μαγειρικό λάδι, σε αντίθεση με τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι πιο επιρρεπή σε οξείδωση, και όταν χρησιμοποιείται όπως παρέχεται από τη φύση χωρίς υδρογόνωση, ως έξτρα παρθένο λάδι καρύδας δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και δεν μπορεί να προκαλέσει υψηλή χοληστερόλη. Το λάδι καρύδας είναι επίσης πλούσιο σε τριγλυκερίδια μέσης αλύσου (MCT) – σε σχέση με τα τριγλυκερίδια μακράς αλύσου (LCT)-, που είναι χρήσιμα για αποδοτική άσκηση και για απώλεια βάρους, επειδή καίγονται πιο γρήγορα από τον οργανισμό και χαρίζουν ενέργεια. Σε μια πρόσφατη κλινική μελέτη σε δώδεκα γυναίκες, διαπιστώθηκε ότι τα τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας αυξάνουν την οξείδωση του σώματος των κορεσμένων μακράς αλυσίδας λιπαρών οξέων και συμβάλουν στον έλεγχο του σωματικού βάρους μακροπρόθεσμα. Οι άνθρωποι στις τροπικές περιοχές χρησιμοποιούν αποτελεσματικά το λάδι καρύδας ως παραδοσιακή ενυδατική κρέμα για αιώνες. Το λάδι καρύδας παρέχει επίσης στο δέρμα αντισηπτική δράση. Μια τυχαιοποιημένη, διπλά-τυφλή, ελεγχόμενη κλινική δοκιμή με 34 ασθενείς που πάσχουν από ξηρό δέρμα (ξηροδερμία) επιβεβαίωσε ότι λάδι καρύδας είναι εξίσου αποτελεσματικό και ασφαλές όπως το mineral oil όταν χρησιμοποιείται ως μια ενυδατική κρέμα (εφαρμόζονται στα πόδια δύο φορές την ημέρα για 2 εβδομάδες). Το λάδι καρύδας έχει επιπλέον αντισηπτική δράση καθώς και αποδεδειγμένη ισχυρή αντι-ιική δράση.

Ενεργά συστατικά:

Το λάδι καρύδας περιέχει: Θρεπτικά συστατικά ανά 100 γραμμάρια βρώσιμου τμήματος: Σύνολο λιπιδίων 100gr Σύνολο κορεσμένων λιπαρών οξέων 86,5gr Σύνολο μονοακόρεστων λιπαρών οξέων 5,8gr  Σύνολο πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (18:2) 1,8gr, φυτοστερόλες 86 mg Χοληστερόλη 0g. Ορυκτά: σίδηρο, Fe, 0,04 mg  βιταμίνη Ε (α-τοκοφερόλη) 0.09mg βιταμίνη Ε (γάμμα τοκοφερόλη), 0,20 βιταμίνη Κ (φυλλοκινόνη), 0,5 mcg. [USDA Θρεπτικών Εθνική Βάση Δεδομένων για Προτύπου Αναφοράς, Release 17 (2004)]. https://www.nal.usda.gov/

Αντενδείξεις:

Τα προϊόντα καρύδας αντενδείκνυται σε άτομα που έχουν αλλεργία σε αυτόν τον ξηρό καρπό.

Παρενέργειες:

Το λάδι καρύδας, που λαμβάνεται ως μέρος μιας καλά ισορροπημένης διατροφής, δεν προκαλεί παρενέργειες. Επειδή το λάδι καρύδας δεν περιέχει σχεδόν καθόλου ωμέγα-3 EFAs, θα πρέπει να ληφθεί ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν αλλεργία στα προϊόντα καρύδας και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποφεύγουν όλα τα προϊόντα.

Το έλαιο καρύδας είναι ένα από τα συστατικά του Udo’s Oil™ 3•6•9 Blend της Flora.

Το Udo’s Οil είναι ένα πιστοποιημένο οργανικό, ανεπεξέργαστο, αφομοιώσιμο και χορτοφαγικό μείγμα ελαίων, από φυτικούς σπόρους, σχεδιασμένο ώστε να παρέχει την ιδανική αναλογία 2:1 Ω-3 προς Ω-6 λιπαρών οξέων. Τα παραπάνω το καθιστούν ασφαλές για τον καθένα και για μακροχρόνια χρήση.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share