Έλαιο φύτρων βρώμης : Ένα από τα συστατικά του Udo’s Oil™ 3•6•9 Blend της Flora.

Έλαιο φύτρων βρώμης
2 λεπτά

Πιστοποιημένο βιολογικό έλαιο φύτρων βρώμης, προϊόν ψυχρής πίεσης, απουσία φωτός, θερμότητας και οξυγόνου.

Επιστημονική ονομασία:

Avena sativa Linnι

Παραδοσιακά το έλαιο φύτρων βρώμης χρησιμοποιείται σε:

  • Ανεπάρκεια σε Ω-λιπαρά οξέα
  • Θρέψη
  • Μείωση της χοληστερόλης LDL

Επισκόπηση:

Το έλαιο φύτρων βρώμης δεν περιέχει τρανς λιπαρά οξέα και ως εκ τούτου μπορεί να είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλα έλαια που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή τροφίμων. Το έλαιο βρώμης είναι πλούσιο σε φωσφολιπίδια και γλυκολιπίδια, που ονομάζονται επίσης πολικά λιπίδια. Στη βιομηχανία υγιεινών τροφίμων, τα έλαια φύτρων βρώμης προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο τρόφιμο, λόγω της αναγνωρισιμότητας της μεγάλης θρεπτικής αξίας αυτών των πολικών λιπιδίων, ενώ αντίθετα, αποκλείονται τα τρανς λιπαρά οξέα (επειδή αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και τις ελεύθερες ρίζες),.  Μελέτες έχουν δείξει ότι το έλαιο βρώμης που συνδυάζεται με νερό στις ζύμες ψωμιού,  βοηθά το ζυμάρι να αναπτυχθεί ομοιόμορφα και το καρβέλι που θα ψηθεί να παραμείνει μαλακό και ελαστικό, ακόμη και μετά από αρκετές ημέρες αποθήκευσης. Σύμφωνα με νέες μελέτες, το έλαιο βρώμης στο ψωμί  θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει σε μια νέα αγορά για τη βρώμη.

Το έλαιο βρώμης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ισορροπημένη δίαιτα υπερλιπιδαιμικών ενηλίκων. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση πλήρους σε λιπαρά πίτουρο και έλαιο βρώμης (και ρυζιού) μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη LDL-C και να βελτιώσει τις αναλογίες καλής/ κακής χοληστερόλης κατά  78%. Οι ερευνητές συνιστούν την χρήση ελαίου βρώμης για την ισορροπημένη διατροφή των ατόμων με υψηλή χοληστερόλη. Το έλαιο βρώμης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μια καλή πηγή Ωμέγα-6 λιπαρών οξέων (EFAs). Σε μια μελέτη για τα Ωμέγα-6 ΕΡΑ, οι ασθενείς που έλαβαν μια δίαιτα υψηλή σε λινελαϊκό οξύ παρουσίασαν χαμηλότερο καρδιαγγειακό ποσοστό θανάτου από μια άλλη ομάδα  με δίαιτα χαμηλή σε λινελαϊκό οξύ.

Ενεργά συστατικά:

Υδατάνθρακες 0.0g, Φυτικές ίνες 0.0g, Βιταμίνη Ε (ΑΤΕ) 14,4 mg / 100g,  100% λιπαρά οξέα, Συνολικά κορεσμένα λιπαρά οξέα 19,6 g / 100g: 12: 0 = 0,4 gr, 14: 0 = 0.2gr, 16: 0 = 16,7gr,  18: 0 = 1gr.,  Συνολικά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 35,1 g / 100g: 16: 1 = 0,2 gr, 18: 1 = 34,9 gr., Συνολικά πολυακόρεστα λιπαρά οξέα 40.9g / 100g: 18: 2 = 39.1gr, 18: 3 = 1,8 gr . (Οι πληροφορίες λαμβάνονται από τη βάση δεδομένων της Εθνικής Γεωργικής Βιβλιοθήκης USDA για τα Διατροφικά Πρότυπα Αναφοράς http://www.nal.usda.gov).

Προτεινόμενη Ποσότητα:

Το έλαιο φύτρων βρώμης δε λαμβάνεται μόνο του ως ένα αυτοτελές συμπλήρωμα διατροφής, αλλά χρησιμοποιείται σαν επιμέρους συστατικό σε ποσοστό  5-6%.

Αλληλεπιδράσεις Φαρμάκων:

Καμία γνωστή

Αντενδείξεις:

Καμία γνωστή

Παρενέργειες:

Καμία γνωστή

Το έλαιο φύτρων βρώμης είναι ένα από τα συστατικά του Udo’s Oil™ 3•6•9 Blend της Flora.  Το Udo’s Οil είναι ένα πιστοποιημένο οργανικό, ανεπεξέργαστο, αφομοιώσιμο και χορτοφαγικό μείγμα ελαίων, από φυτικούς σπόρους, σχεδιασμένο ώστε να παρέχει την ιδανική αναλογία 2:1 Ω-3 προς Ω-6 λιπαρών οξέων. Τα παραπάνω το καθιστούν ασφαλές για τον καθένα και για μακροχρόνια χρήση.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share