Προσαρμογόνα βότανα: Τι είναι και πως βοηθούν στην ανακούφιση από το stress φυσικά

Προσαρμογόνα Βότανα (Adaptogens), σύνδεση μεταξύ άγχους και βάρους
1.5 λεπτό

Τι είναι τα Προσαρμογόνα Βότανα (Adaptogens)

Είναι μια τάξη βοτάνων που βοηθούν στην εξισορρόπηση της αντίδρασης του οργανισμού απέναντι στο στρες. Αυξάνουν την ικανότητα του σώματος να αντιστέκεται σε φυσικούς, χημικούς ή βιολογικούς παράγοντες και ως εκ τούτου ενισχύουν τη φυσιολογική ομαλή απόκριση σε καταστάσεις στρες. Είναι ασφαλή και χωρίς παρενέργειες σε κανονικές δόσεις.

Βοηθώντας την ισορροπία και την ομοιοστασία της κυτταρικής λειτουργίας ως απόκριση στο στρες, εξομαλύνουν τα υψηλά και τα χαμηλά όρια της απάντησης του οργανισμού, έτσι ώστε η φάση συναγερμού να μην είναι υπερβολική, η φάση της ανάκαμψης να είναι πιο σταθερή και να εμποδίζεται ή να γίνεται ηπιότερη η φάση της εξάντλησης.

Μελέτες και συμπεράσματα για τα Προσαρμογόνα Βότανα

Η σύγχρονη έρευνα πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία μεταξύ 1960 και 1980, όπου μια ομάδα με περισσότερους από 1.000 επιστήμονες, γιατρούς και βιολόγους, συγκροτήθηκε και εργάστηκε σε σημαντικές επιστημονικές ακαδημίες. Τα κυριότερα προσαρμογόνα βότανα που μελετήθηκαν ήταν τα: Ashwagandha, Rhodiola, η Schisandra και το Ginseng.

Στα άτομα που συμμετείχαν στις μελέτες περιλαμβάνονταν μέλη των Ρώσικων Ολυμπιακών ομάδων, κοσμοναύτες, μαθητές και οδηγοί φορτηγών μεγάλων αποστάσεων. Μελετήθηκαν οι επιδράσεις στην ψυχική και σωματική απόδοση, την κόπωση, το στρες και την υγεία του ανοσοποιητικού. Τα συμπεράσματα των μελετών έδειξαν ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι θετικοί μηχανισμοί δράσης των προσαρμογόνων: καλύτερη ρύθμιση των ορμονών του stress (όπως π.χ. η κορτιζόλη), αντιστροφή του stress που επιφέρει ελάττωση στην παραγωγή της ATP (Adenosine Triphosphate, τριφωσφατική αδενοσίνη – το «νόμισμα» που χρησιμοποιούν τα κύτταρα για να παράξουν ενέργεια), αύξηση των Πρωτεϊνών Θερμικού Σοκ HSP (οικογένεια πρωτεϊνών που παράγονται από τα κύτταρα για την προστασία τους όταν εκτίθενται σε στρεσογόνες συνθήκες που μπορούν να επιφέρουν βλάβες ή/και θάνατο), αυξημένη αντιοξειδωτική υποστήριξη.

Το 80% των ενηλίκων έχουν βιώσει καταστάσεις με υπερβολικό στρες. Αναζητείστε τη λύση στο Stressveda.

Περιέχει το πιο ποιοτικό Ashwagandha, που διαθέτει τις περισσότερες κλινικές μελέτες στην πατενταρισμένη και οργανική μορφή του KSM-66® Ashwagandha μαζί με οργανικές βιταμίνες Β.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share